دایورت رایگان همراه اول به تلفن ثابت
خدمتی ویژه برای سلامت جامعه، که بسیاری از آن بی اطلاعند
هزینهی انتقال تلفن همراه به تلفن ثابت رایگان شده تا مشترکان در مواقعی که در مکانهای ثابت و منزل حضور دارند، حتی الامکان از گوشی تلفن همراه خود استفاده نکنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نگرانی از تاثیرات تشعشعات موبایلی بر سلامت شهروندان موضوعی است که در سالهای اخیر به دغدغهای برای مردم تبدیل شده است.
وحید صدوقی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان همراه اول و سازمان نظام پزشکی، اظهارداشت: نگرانی نسبت به مضرات نصب BTS برای سلامتی بین شهروندان وجود دارد که همراه اول با توجه به مسئولیتهای اجتماعی خود، اقداماتی را برای رفع این نگرانی انجام داده است.
وی با اشاره به ایجاد آزمایشگاه تشعشعات امواج در دانشگاه علم و صنعت، ادامه داد: این آزمایشگاه با هدف بررسی تابشهای الکترومغناطیسی بر روی بدن انسان، تاسیس و در آن تست چگالی این امواج و مقایسهی آن با امواج رادیو و تلویزیون در 80 نقطه تهران انجام شده است.
مدیرعامل همراه اول تاکید کرد: حداکثر توان تشعشعات در فاصله ۱۰۰ متری سایت به میزان یک صدم حد استاندارد است.
وی با بیان اینکه تعداد سایتها رابطه مستقیمی با توان ساطع شده از دستگاه تلفن همراه و ضرر آن دارد، ادامه داد: برای ۱۰ میلیون مشترک تهرانی ۳ هزار سایت همراه اول نصب شده و میانگین فاصله سایتها کمتر از ۵۰۰ متر است.
مدیرعامل همراه اول توضیح داد: توان ارسالی از گوشی که در کنار گوش قرار میگیرد میتواند مضر باشد.
وی به مشترکان توصیه کرد: زمانی که قصد برقراری تماس را دارند به نمایش بار گوشی توجه کنند، اگر آنتندهی ضعیف بود تماس نگیرند همچنان که در جادهها که میانگین فاصله سایتها ۱۰ کیلومتر است، در نتیجه چند دقیقه مکالمه با گوشی، پشت گوشی داغ میشود؛ زیرا گوشی توان بیشتری برای دریافت و ارسال امواج از خود ساطع میکند.
صدوقی اضافه کرد: علاوه بر این، از دیگر اقدامات همراه اول در جهت کاهش مضرات تلفن همراه، رایگان کردن هزینه دایورت تلفن موبایل به ثابت از دو ماه آخر سال ۹۲ بوده است.
مدیرعامل همراه اول توضیح داد: هزینه موبایل به ثابت دقیقهای ۶۰ تومان بود که با توجه به اینکه عوارض تلفن ثابت به مراتب کمتر از موبایل است، این هزینه رایگان شده است تا کاربر در صورت تمایل پس از ساکن شدن، مکالمات خود را به تلفن ثابت منتقل کند.
انتقال مکالمه:
چگونه سرویس انتقال تماس (call divert) به تلفن ثابت را فعال کنیم؟
در زندگی روزمره زمانهایی هست که نمی توانید به تماس هایتان پاسخ دهید. فرض کنید در جلسۀ مهمی هستید و باید بر روی دستور جلسه تمرکز کنید و یا شارژ گوشی تان در حال اتمام است و به زودی خاموش می شود و منتظر تماسهای مهمی هستید ویا چندین سیم کارت همراه اول دارید و برایتان مقدور نیست همه آنها را داخل گوشی قرار داده و استفاده نمایید.
این موقعیتهابرای همۀ ما پیش می آید، چه باید کرد؟ یک پیشنهاد کاربردی استفاده از سرویس انتقال تماس به یک تلفن ثابت است.
برای فعالسازی این سرویس، باید در قسمت تنظیمات تلفن همراهتان، انتقال تماس(call divert) و گزینه انتقال تماس دائم (always divert)را انتخاب کنید. البته ممکن است این گزینه در تلفن همراه شما کمی متفاوت باشد مثلاً در بعضی از گوشی ها از عنوان ارسال تماس (call forward) و ارسال دائم(always forward) استفاده می شود. اما به هرحال به دنبال گزینه ای باشید که تمام تماسهای دریافتی تان را منتقل کند. سپس یک شماره ثابت وارد کنید. اکنون تمام تماس ها به خط ثابت مورد نظر منتقل می شود. اما در صورتی که خواستید این سرویس را غیر فعال کنید به دنبال گزینۀ لغو (cancel) و یا غیر فعالسازی (disable) بگردید.روش دیگری نیز وجود دارد و آن استفاده از کدهای دستوری میانبر (USSD) است. استفاده از این کدها بسیار ساده و سریع است. به منظور استفاده از این روش کافی است همان گونه که شماره گیری می کنید نشانه و اعداد*۲۱* را فشار داده و بلافاصله یک شماره ثابت وارد کنید. سپس کلید # و نهایتأ کلید شماره گیری(همان کلید سبز) را فشار دهید:
call#شماره ثابت*۲۱*
البته فراموش نکنید که شماره ثابت را به همراه کد شهر وارد کنید. مثلا در تهران کد ۰۲۱ را در ابتدای شماره قرار دهید . در صورت عدم نیاز به سرویس و برای غیرفعالسازی نیز #۲۱# را شماره گیری کنید.
با سرویس انتقال تماس به تلفن ثابت هیچ تماسی را از دست نمی دهید، حتی در موقعیتهای اضطراری و فراموش نکنید که این سرویس رایگان است.
چند راهکار برای مراقبت بیشتر:
اکنون نتایج تحقیقات گوناگونی که در کشورهای مختلف دنیا صورت گرفته در موارد متعدد گویای آن است که تشعشعات گوشیهای موبایل می تواند خطر ابتلا به بیماریهایی چون سرطان را افزایش دهد این در حالی است که به نظر میرسد در دنیای امروز حذف این تکنولوژی ارتباطی به نوعی غیرممکن است.
با این وجود میتوان راههای مختلفی را مورد استفاده قرار داد که خطرات این بخش به حداقل برسد. برخی توصیههایی که توسط پزشکان و متخصصان مختلف ارائه شده گویای آن است که استفاده طولانی مدت از گوشیهای تلفن همراه میتواند موجب عوارضی همچون سردردهای مداوم، احساس درد در ناحیه گوش، بیخوابی و حتی پایین آمدن سرعت گوارش در بدن شود. در این میان یکی از راهکارهای موثری که گفته میشود تاثیر بسزایی در کاهش تاثیرگذاری امواج دارد استفاده از هدفونها و یا هندزفری موبایل است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی استفاده از هندزفری بیسیم (بلوتوث) آسیب ناشی از تشعشعات مضر موبایل را تا 800 برابر کاهش میدهد و این در حالی است که طبق آخرین آمارها تنها چهار درصد مشترکان ایرانی از هندزفری و هدست استفاده میکنند.
نرخ استفاده از هندزفری و هدست بلوتوث در دنیا حدود 15 درصد برآورد شده و پیشبینیها نشان میدهد که استفاده از هدست بلوتوث از سال 2009 تا 2014 در جهان به دو برابر افزایش یابد. در این میان اگرچه ایران بزرگترین بازار هدستهای پشت گوشی در خاورمیانه به شمار میرود اما نرخ استفاده این فناوری در ایران کمتر از چهار درصد است.
راهکار دیگری که میتوان برای کاهش تاثیر تشعشعات موبایلی به کار برد استفاده کمتر از تلفن همراه، کوتاه کردن مدت زمان مکالمات و جایگزینی پیامک به جای تماس است.
همچنین گفته می شود اگر فاصله افراد از دکلهای تلفن همراه بیشتر باشد امنیت آنها بالاتر خواهد بود که البته در این زمینه مدیران مخابراتی کشور بر این نکته تاکید دارند که تجهیزات آنها به گونهای است که کمترین میزان مشکل را برای افراد ایجاد میکند و بر اساس آخرین و بالاترین استانداردهای جهانی خریداری شده است.
همچنین گفته میشود مضرات تشعشعات تلفن همراه در زمانی که تلفنها آنتن خوبی ندارند به مراتب بیشتر از سایر اوقات است و به همین دلیل کاربران باید هنگامی که قدرت سیگنال آنتندهی ضعیف است موبایل خود را خاموش کنند و یا مکان مناسبتری را برای برقراری مکالمه پیدا کنند.
علاوه بر این برای کاهش پرتوگیری، افراد هنگام خرید گوشی، میزان SAR (نرخ جذب ویژه) مستندشده آن را از فروشنده درخواست کنند چرا که گفته میشود میزان SAR گوشی حتما باید کمتر از 2 وات بر کیلوگرم در مدت شش ثانیه باشد و این مقدار هرچه کمتر باشد آسیبهای احتمالی کمتر خواهد بود.
همچنین بهتر آن است که کودکان زیر 12 سال از تلفن همراه استفاده نکرده و نوجوانان نیز حتیالمقدور به جای برقراری تماس تلفنی، پیام کوتاه ارسال کنند.
استفاده از تلفن همراه در دوران بارداری نیز باید محدود شود و تمامی کاربران در شرایط غیرعادی از جمله بیماری، سرماخوردگی، سردرد، جراحت، شکستگی موضعی، سوختگی و از این قبیل شرایط از موبایل استفاده نکنند.
علاوه بر این تاکید میشود که هنگام خواب و استراحت هم تلفن همراه خود را دور از سر خود قرار دهید و به ویژه از قرار دادن تلفن همراه در حال شارژ در کنار سر خودداری شود.
توجه:
با توجه به تغییرات سیاستهای همراه اول در گذر زمان، حتما قبل از استفاده از این خدمت آنرا تست نمایید تا از برقرار بودن آن در بازه زمانی مورد نظر خود مطمئن شوید.
منابع:
انتقال تلفن همراه به ثابت رایگان شد - سایت ایسنا- تیر 93
مشارکت ۴هزار زن باردار حهت بررسی تاثیر امواج بر نوزادان/ تلفن ثابت سالم است؛ دایورت به آن رایگان - سلامت نیوز- خرداد 93
سرویسهای ویژه - سایت همراه اول
*******************************
سایر لینکهای مفید سایت:
آشنایی با فونواژه
مزایای فونواژه
هر شماره آیتل = یک شغل تخصصی، پایدار و پر رونق
گوشیهای هوشمند (اندرویدی، آیفون و...)، شماره های حروفی آیتل را می شناسند
(شماره گیری سریع دوستان، ارسال آسان پیامک، ...)
فروش ویژه آیتل؛ «طرح الماس»: نام از شما، خرید از ما